Ναργιλές

Ποια είναι τα μέρη του ναργιλέ;

oduman gusto shisha hookah

Συχνά αναρωτιέστε αν όλοι οι ναργιλέδες αποτελούνται από τα ίδια μέρη. Η απάντηση είναι ναι, μόνο με μερικές μετατροπές καμιά φορά. Τα εξαρτήματα και τα αξεσουάρ του ναργιλέ όμως μένουν κατά κύριο λόγο ίδια. Βέβαια έχουμε διαφορές στο υλικό κατασκευής, που συνήθως συναντάμε ξύλο, γυαλί, μέταλλο, ατσάλι, κρύσταλλο κ.α.

 

Ποια είναι όμως τα μέρη ενός ναργιλέ;

 

Τα δυο βασικά κομμάτια του ναργιλέ είναι το βάζο ή γυάλα νερού και ο κατακόρυφος σωλήνας. Ανάλογα τον κατασκευαστή, ο κατακόρυφος σωλήνας αλλάζει εικόνα και σχεδιασμό. Σε πολλές περιπτώσεις ο κατακόρυφος σωλήνας ‘εξαφανίζεται’ και κουμπώνει με το βάζο νερού.

 

Ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή μη του κατακόρυφου σωλήνα, σε έναν ναργιλέ θα βρούμε την βαλβίδα εξαερισμού και το λάστιχο αναρρόφησης. Το λάστιχο αναρρόφησης καταλήγει στο επιστόμιο.

Στην άκρη του κατακόρυφου σωλήνα υπάρχει το κεφαλάκι όπου υπάρχει το δοχείο της γεύσης και καπνού. Ακριβώς από κάτω υπάρχει το τασάκι ή δίσκος σωλήνα. Δεν θα πρέπει να αμελήσουμε φυσικά και την ύπαρξη φλάτζας στα σημεία όπου ο κατακόρυφος σωλήνας ενώνεται με την γυάλα νερού και το λάστιχο αναρρόφησης.

 

Έχουμε λοιπόν τα βασικά μέρη του ναργιλέ:

το βάζο ή δοχείο νερού

τον κατακόρυφο σωλήνα

την βαλβίδα εξαερισμού

το λάστιχο αναρρόφησης

το επιστόμιο ναργιλέ

το δοχείο γεύσης του ναργιλέ

Αφήστε μια απάντηση